Lydbøker

Tibi har lydbøker i alle sjangre for barn, ungdom og voksne. Lytt til bøkene digitalt eller få CD tilsendt i posten. Du kan låne både skjønnlitteratur, faktabøker og studielitteratur.

Smilende jente med hodetelefoner ved en pult

Utvalget

Som låner hos Tibi har du tilgang til tusenvis av lydbøker. Vi har både skjønnlitteratur og faktabøker. Utvalget tilsvarer papirbok-utvalget i et folkebibliotek. Om du får lyst på faglig påfyll, kan du låne studielitteratur fra samlingen. Du finner også titler på engelsk og flere andre språk.

Via Tibi kan du også få tilgang til bøker fra andre bibliotek, andre land og på andre språk.

Avspilling

Det er flere måter å lytte til bøkene på. Med Tibi-appen kan du høre med mobil og nettbrett. Du kan også bruke PC/Mac/Chromebook, eller en DAISY-spiller, som er en CD-spiller laget spesielt for mennesker med synshemming.

Lydbøkene våre er produsert i DAISY-format og har den samme strukturen som papirboka. Hvis papirboka har deler, kapitler og avsnitt, har lydboka også det. Slik kan du enkelt navigere og forflytte deg i lydboka.

Utvalget er fantastisk! Jeg hører spennende, morsomme, underholdende og lærerike bøker.

Mann (59) med synsvansker etter slag

Ulike typer lydbøker

Innleste lydbøker

En stor del av lydbøkene er lest inn i våre egne studioer av profesjonelle innlesere. Vi kjøper også inn lydbøker fra kommersielle produsenter og gjør dem tilgjengelig for våre lånere.

Lydbøker med talesyntese

De aller fleste studiebøkene blir laget med talesyntese, en kunstig stemme som gjør tekst om til tale.

Lydbok med tekst

Vi produserer alle nye lydbøker, både innleste og taleysyntesebøker, som Lydbok med tekst. Da inneholder boka både lyd, tekst og illustrasjoner. I Tibi-appen kan du velge om du vil ha kun lyd, eller både lyd og tekst.

Sønnen min er helt oppslukt av lydbøkene. For en dyslektiker er det herlig å oppleve at bøkenes spennende verden blir tilgjengelig.

Far til gutt (10) med dysleksi

Skolebøker

Tibi og Statped samarbeider om utlån av bøker. Statped produserer skolelydbøker fra 1. til 13. klasse. Du kan låne dem fra Tibis bokbase, på samme måte som du låner våre lydbøker. 

Les om skolebøker hos Statped