Låne fra andre bibliotek og land

Via Tibi kan du få tilgang til bøker fra andre bibliotek, andre land og på andre språk. Vi samarbeider også med Statped og KABB om utlån av bøker. 

Hyller med bøker

Statped skolelydbok

Skolelydbøker for 1. til 13. klasse fra Statped er tilgjengelige for alle Tibis lånere. Søk og lån i Tibi-appen eller på biblioteket på nettsidene.

KABB – Kristent arbeid blant blinde og svaksynte

Som låner hos Tibi får du tilgang til religiøs litteratur fra KABB når du søker etter bøker på nettsidene våre og i appen. KABB har bøker og aviser med kristent innhold. I lydboksamlingen deres finner du blant annet biografier og bøker om misjon, teologi og samfunn.

Engelske bøker

Tibi har mange engelske lydbøker, både til barn, ungdom og voksne. Vi kjøper inn og leser inn engelske bøker hos oss. Vi produserer også titler på engelsk i punktskrift.

Bli medlem i Bookshare

Tibi-lånere kan bli medlem i det amerikanske digitale biblioteket Bookshare. Da får du tilgang til flere hundretusen e-boktitler med talesyntese, både studielitteratur, skjønn- og faglitteratur. Tibi betaler medlemsavgiften og hjelper til ved registrering.

Bli låner hos Nota i Danmark

Våre lånere kan melde seg inn og låne bøker hos Nota – Danmarks nasjonalbibliotek for mennesker med lesevansker. Nota har en allsidig samling med bøker på lyd og i punktskrift. De fleste bøkene er på dansk, men de har også andre språk.

Slik blir du låner hos Nota:

  1. Gi oss beskjed om at du ønsker å bli låner hos Nota.
  2. Vi sender deg attestert innmeldingsskjema i posten (på grunn av personvernregler). I skjemaet har vi fylt inn navnet ditt og har skrevet under på at du har lesevansker som gir lånerett.
  3. Fyll ut resten av skjemaet selv og send i posten til Nota, eller last opp digitalt på Notas nettside: Bliv medlem | Nota

Lån fra MTM i Sverige

Vi kan låne bøker til deg fra vårt svenske søsterbibliotek MTM – Myndigheten för tillgängliga medier. Bibliotektjenesten deres, Legimus, har et variert utvalg av lyd- og punktskriftbøker, både på svensk og mange andre språk. De har en stor samling studielitteratur.

Send oss en e-post med titlene du vil låne: utlaan-tibi@nb.no
Ønsker du studiebøker, sender du e-post til studenttjenesten: student-tibi@nb.no

Noen bøker fra NOTA inkluderer vi i Tibis samling, slik at de kan lastes ned eller strømmes. Andre bøker sender vi til deg på CD i posten.