Skap leselyst hos barnet ditt med Maneno-appen

– Med Maneno kan barn som strever med lesing få økt motivasjon til å lese, sier Therese Solbjørg, barne- og ungdomsbibliotekar i NLB. Spillelementer i appen kan ha en god effekt på både læring og motivasjon. 

I denne videoen kan du høre spesialbibliotekar Therese Solbjørg fortelle om hvordan Maneno kan motivere barn til å lese (Lengde: 1:48).

I Maneno får barna en egen drage de skal passe på. Barna kan tjene poeng, vinne medaljer og stige i nivåer samtidig som det leser.

– På denne måten ser barnet konkrete resultater av sin egen leseinnsats. Utfordringer og belønninger kan motivere til å lese mer – og bidra til å bygge opp den indre motivasjonen barnet har til å lese, sier Solbjørg.

Therese Solbjørg
– Utfordringer og belønninger i appen gjør det gøy å lese, sier Therese Solbjørg, barne- og ungdomsbibliotekar i NLB. (Foto: NLB)

Pedagogiske verktøy

I tillegg har Maneno en rekke pedagogiske verktøy som er spesielt utviklet for å gjøre det lettere å lese. Du kan for eksempel både lese og lytte til tekst. I tillegg kan du enkelt forstørre teksten og spille av uttalen av ord.   

– Appen er et godt tilbud for barn som strever med bokstavene. Har du barn som vegrer seg for å åpne en bok, vil jeg anbefale å prøve Maneno, sier Solbjørg.

Hvem er Maneno for?

Maneno passer for barn fra 8 til 12 år med dysleksi, ADHD eller andre lesevansker. Appen er gratis og for barn som har lånerett hos NLB.

Maneno er et supplement til Lydhør. Skolelydbøker finner du bare i Lydhør. 

Last ned Maneno

Du kan bruke appen på mobil og nettbrett og du finner den i Google Play eller App Store.

Last ned Maneno for Android
Last ned Maneno for iOS

Bruk ditt NLB-lånernummer og PIN-kode for å logge inn i Maneno. 

App-ikon