NLB har byttet navn til Tibi

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) har byttet navn til Tibi – Biblioteket for tilrettelagt litteratur. Du møter oss nå i ny drakt på alle plattformer, men tilbudet er det samme.

Ung kvinne på toget
NYTT NAVN: Lydhør heter nå Tibi og har fått nytt appikon. (Foto: Getty Images)

Tibi er navnet som møter deg på nettsidene, i appene, nyhetsbrevet og sosiale medier fra 2. mai 2024.

Tibi – Biblioteket for tilrettelagt litteratur forteller hva vi er og gjør: Et bibliotek som tilbyr tilrettelagt litteratur. Kortnavnet Tibi er en fri forkortelse og kombinasjon av tilrettelagt (ti) og bibliotek (bi).

Du bruker samme lånernummer og PIN-kode som før for å logge inn i tjenestene.

Hva er nytt?

  • Nå heter tjenesten Tibi – Biblioteket for tilrettelagt litteratur. Kortversjonen Tibi brukes i de fleste sammenhenger. 
  • Logoen, fargene og utseendet er nytt. Vi får ny drakt på nettsidene, i appene, nyhetsbrevet, sosiale medier og brosjyremateriell.
  • Appene bytter navn: Lydhør blir til Tibi og Maneno til Tibi junior. Appen vil ligge på mobilen/nettbrettet ditt som før, men den vil hete Tibi i stedet for Lydhør, og ikonet vil se annerledes ut.
  • Den nye nettadressen er tibi.no. Nettsidene har nytt design og flere forbedringer som gjør det lettere å finne fram.
Tibi-logo
Her er vår nye logo! Logoikonet er satt sammen av elementer som kan minne om lydbølger og punkter – et hint av hva vi tilbyr.

Tilbudet er det samme 

Selv om vi forandrer mye, er tilbudet uendret. Boksamlingen og innholdet i appene og på nett er det samme. Du kan låne bøker og finne boklister, tips og anbefalinger som før.  

Du bruker samme lånernummer og PIN-kode som før for å logge inn i tjenestene.

Se presentasjonsvideo av Tibi (1:25 min)

Spørsmål og svar: