Lyst til å prøve en e-bok?

E-bok er en elektronisk versjon av en bok du kan lese på enheter som mobil, PC og Mac. Nye bøker i vår samling kommer raskt som e-bok og utvalget er stort. 

Lydhør med e-bok
Når du leser e-bok i Lydhør, kan du gjøre tilpasninger både på farger, tekststørrelse og lyd. Foto: NLB.

Når du leser e-bok i Lydhør, kan du gjøre tilpasninger både på farger, tekststørrelse og lyd. Foto: NLB.

Har du lyst til å teste om e-bok er noe for deg? Da har vi noen forslag til hvor du kan starte. 

På mobil eller nettbrett kan du lese e-bøker med Lydhør. Finn boka du vil lese og lån e-boka. 

På PC, Mac eller Chromebook velger du bok på nlb.no og trykker på «Lån som e-bok». Da blir du sendt videre til Min side der du må velge et format på e-boka:

  • Velg «Last ned EPUB» dersom du allerede har en e-bokleser installert.
  • Velg «Til Nettleserbok» for å åpne boka i NLBs e-bokleser med grunnleggende funksjonalitet. 
  • Velg «Last ned HTML» for å åpne boka direkte i nettleseren din.

Dersom du liker e-bokformatet, anbefaler vi at du setter deg inn i ulike e-boklesere for å finne en med funksjonalitet som passer ditt behov. Du kan lese mer om dette på Hjelp-sidene. NLB kan ikke garantere for brukeropplevelsen eller gi brukerstøtte på lesere som ikke er utviklet av oss.

Lese e-bok med talesyntese

For deg som har lest våre studiebøker med talesyntese, er det liten forskjell når du får e-boka lest opp i Lydhør. NLBs talesynteser Clara og Hulda er innebygd i Lydhør. E-boka er likevel raskere å laste ned og tar mindre plass på enheten. I tillegg har vi et stort utvalg av sakprosa og skjønnlitteratur som e-bok.

Dersom du åpner boka i en nettleser eller i din egen e-bokspiller, kan du lese e-boka med andre talesyntesestemmer. Noen har dette installert på enheten, mens andre har en favoritt-talesyntese i en e-bokspiller de pleier å bruke.

Lese e-bok med øynene

E-boka inneholder tekst, tabeller, illustrasjoner og bilder. Du som leser med øynene, kan gjøre flere tilpasninger i Lydhør. Du kan forstørre teksten og tilpasse farger og skrifttype. Du kan også følge teksten med øynene mens du lytter til talesyntesen, og du kan endre hastighet på talesyntesen i Lydhør.

Lese e-bok med leselist

Punktskriftlesere som vil lese elektronisk med leselist, har flere muligheter. Du får enkelt tilgang om du åpner HTML-filen i en nettleser. Du kan også velge «Last ned EPUB» og hente boka inn i en e-bokspiller du er vant med å bruke.