Bli kjent med de nye nettsidene våre

Vi lanserer nye nettsider sammen med det nye navnet vårt, Tibi – Biblioteket for tilrettelagt litteratur. På tibi.no blir det lettere å låne bøker og finne informasjon.

Tibi.no på en laptop med ryggen til en
Fordi mange Tibi-lånere er lyssensitive, er det valgt mørk bakgrunn på nettsidene. Foto: Shutterstock/Tibi.no.

Nettsidene har fått helt nytt design slik at det blir lettere å finne fram. Vi har samarbeidet med lånere og utformet sidene slik at de dekker mange ulike behov. Alt er ikke på plass til lansering, og vi jobber videre med å forbedre nettsidene.

Her er en guide til de viktigste stedene på tibi.no.

Nyheter fra Tibi

På forsiden finner du meny og knapper som tar deg direkte til ønsket sted. Du finner også nyheter fra Tibi, artikler om aktuelle saker, endringer i tilbudet og tips til hvordan du bruker appene våre.

Finn bøker

Finn bøker er den delen av nettstedet som har bøker og lesetips. Når du har funnet en aktuell bok, gå til rullegardinmenyen og velg medietypen du vil låne, lydbok, e-bok eller punktskrift. For lydbøker og e-bøker velger du først Lån boka, deretter hvordan du vil lese. For lydbøker kan du velge å laste ned, lytte nå eller bestille CD.

Skjermbilde av en bok som viser rullegardinmeny hvor du skifter medietype.
Skjermbilde av en bok som viser rullegardinmeny hvor du skifter medietype.

Du må være logget inn for å låne bøker.

Logg inn

Logg inn-knappen finner du i menyen på forsiden og på siden Finn bøker. Du logger inn som før med lånernummer og PIN-kode. Ønsker du en sikrere innlogging, kan du nå velge innlogging med ID-porten.

Når du er logget inn får du en oversiktlig meny med flere personlige sider vi tror du vil like:

  • Mine lån
  • Abonnement
  • Huskeliste
  • Reservasjoner
  • Historikk

Søk

Søket finner du i menyen øverst på forsiden. Når du legger inn et søkeord, blir det søkt både i boksamlingen og på innhold i nettsidene. Du kan også velge å avgrense søket. Vi jobber videre med å få på plass et mer avansert søk.

Gjør deg kjent med tibi.no

Vi håper du blir fornøyd med tibi.no og finner det du leter etter. Dersom du lurer på noe, kan du sjekke ut Hjelp-sidene. Her er de grunnleggende spørsmålene og svarene på plass. Vi jobber videre med å gjøre Hjelp-sidene enda bedre.

Dersom du trenger hjelp eller ønsker å gi tilbakemeldinger, kan du kontakte oss. Vi ber om forståelse for at det kan oppstå feil i tiden rundt lansering.

Spørsmål og svar