1300 timer i studio med «Sønnavind»

Liv Aakvik leste nylig inn bok nr. 100 i «Sønnavind»-serien av Frid Ingulstad. Det utgjør ca. 1300 timer i studio! Hør Aakvik snakke om «Sønnavind» i denne videoen.

Se videoen med Liv Aakvik på YouTube (2:15)

Aakvik startet å lese inn «Sønnavind» i 2003 og har tilbragt ca. 1300 timer i studio.

Spennende lokalhistorie

– Jeg har stor glede av å lese inn «Sønnavind»-serien. Bøkene fungerer godt både som lokalhistore for arbeidermiljøet rundt Akerselva i Oslo og som spennende underholdningsromaner. Man identifiserer seg med personene og blir glad i dem. I tillegg er bøkene handlingsdrevet, hver bok slutter med en cliffhanger, man klarer ikke vente på neste bok, forteller Aakvik.

Aakvik setter pris på at Frid Ingulstad gjør god research. Bøkene gir et korrekt bilde av norsk historie og forholdene folk levde under i fabrikkmiljøet i Oslo fra begynnelsen av 1900-tallet og utover.

– Oslo øst-dialekt er den eneste dialekten jeg er helt sikker på at jeg kan, så det er gøy å lese, sier Aakvik, som selv vokst opp på østkanten i Oslo.

Populær underholdningsserie

«Sønnavind»-serien er en veldig populær serie blant NLBs lånere.

Aakvik forteller at hver gang det kommer en ny bok, skynder hun seg til studio sånn at den skal komme raskt ut til lånerne.