NLB bytter navn til Tibi!

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) bytter navn til Tibi – Biblioteket for tilrettelagt litteratur. Lydhør blir også til Tibi.

Ung kvinne på toget

Hva er nytt?

  • Nå heter vi Tibi – Biblioteket for tilrettelagt litteratur. Vi har samlet alle løsningene våre under ett felles merkenavn, Tibi.
  • Nettadressen er tibi.no
  • Appene Lydhør og Maneno er blitt til Tibi og Tibi junior.
  • Logoen, fargene og utseendet vårt er nytt. Vi får ny drakt på nettsidene, i appene, nyhetsbrevet, sosiale medier og brosjyremateriell.
  • Biblioteksidene er oppgradert og henger nå bedre sammen med resten av nettstedet. Logisk struktur og nytt design gjør at Tibi bibliotek er blitt mer tilgjengelig og at det er lettere å finne fram.

(Hvordan informere om Lydhør og tidspunkt for endringer?)

Det nye navnet «Biblioteket for tilrettelagt litteratur» forteller hva vi er og gjør: Et bibliotek som tilbyr tilrettelagt litteratur. Kortnavnet Tibi er en fri forkortelse og kombinasjon av tilrettelagt (ti) og bibliotek (bi).

Både logo, farger og profil er en del av fornyelsen. Det nye designet er nøye valgt med tanke på lesbarhet og kontrast og vil gjøre det lettere å tilfredsstille krav til universell utforming.

I tillegg lanserer vi nye nettsider. Nettsidene har fått nytt design og flere forbedringer. (Lenke til egen sak om nettsidene?)

Tibi-logo
Her er vår nye logo! Logoikonet er satt sammen av elementer som kan minne om lydbølger og punkter – et hint av hva vi tilbyr.

Tilbudet er det samme 

Selv om vi forandrer mye, er tilbudet uendret. Boksamlingen og innholdet i appene og på nett er det samme. Du kan låne bøker og finne boklister, tips og anbefalinger som du er vant til.  

Du bruker samme lånernummer og PIN-kode som før for å logge inn i tjenestene.

Sett inn Tibi-presentasjonsvideo.

Spørsmål og svar:

Relaterte saker: