Lån bøker fra andre bibliotek og land

Visste du at lånerett hos NLB gir tilgang til mange flere bøker enn de vi har? Her forteller vi deg hva du kan låne og hvordan du gjør det.

Hyller med bøker.jpg
Leseglad og klar for større utvalg? Sjekk ut boksamlingene du får tilgang til via NLB. (Foto: Shutterstock)

NLB har felles utlånsløsning med Statped og KABB, og vi samarbeider med søsterbibliotek i andre land. For deg som låner, betyr det enda flere bøker å velge fra, til skole, studier og fritidslesing

Statped skolelydbok

Skolelydbøker for 1. til 13. klasse fra Statped er tilgjengelig for alle NLBs lånere. Finn bøker i appen Lydhør eller på Min side.

Les mer om skolelydbøker hos Statped,

KABB – Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte

Som låner hos NLB får du tilgang til religiøs litteratur fra KABB når du søker etter bøker på nettsidene våre og i Lydhør. KABB har bøker og aviser med kristent innhold. I lydboksamlingen deres finner du blant annet biografier og bøker om misjon, teologi og samfunn. 

Les mer om KABB.

Bli låner hos Nota i Danmark

Våre lånere kan melde seg inn og låne bøker hos Nota – Danmarks nasjonalbibliotek for mennesker med lesevansker. Nota har en allsidig samling med bøker på lyd og i punktskrift. De fleste bøkene er på dansk, men de har også andre språk.

  1. Gå til Bliv medlem i Nota og last ned riktig innmeldingsskjema.
  2. Send det utfylte skjemaet på e-post til NLB for attestering.
  3. Send innmeldingen til Nota, som vist på nettsiden deres.  

Lån fra MTM i Sverige

Vi kan låne bøker til deg fra vårt svenske søsterbibliotek MTM – Myndigheten för tillgängliga medier. Bibliotektjenesten deres, Legimus, har et variert utvalg av lyd- og punktskriftbøker, både på svensk og mange andre språk. De har en stor samling studielitteratur.

Noen bøker inkluderer vi i NLBs samling, slik at de kan lastes ned eller strømmes. Andre bøker sender vi til deg på CD i posten.

Bli medlem i Bookshare

Som medlem i Bookshare får du tilgang til flere hundretusen e-boktitler, både studielitteratur, skjønn- og faglitteratur. Bøkene kommer med talesyntese. NLB betaler medlemsavgiften og hjelper til ved registrering.

Slik blir du medlem hos Bookshare. 

Vi ønsker deg et godt leseår – med mange valgmuligheter!